EK-selectie Oranje staat voor De Boer al voor 90 procent vast

EK-selectie Oranje staat voor De Boer al voor 90 procent vast

31 maart 2021 – In aanloop naar het EK van aankomende zomer lijken er nog de nodige vraagtekens te staan in de selectie van Frank de Boer, maar de bondscoach zelf heeft al een goed beeld hoe zijn ploeg eruit gaat zien. Zijn selectie heeft hij al voor zo'n negentig procent in zijn hoofd zitten. "Ik werk al min of meer met een vaste kern", aldus De Boer, die vervolgens in ging op enkele specifieke namen.

De vraagtekens bevinden zich bijvoorbeeld achterin, waar het onduidelijk is of Virgil van Dijk op tijd fit is en ook Daley Blind dinsdagavond een blessure opliep. "We moeten kijken hoe het er in mei voor staat", zei De Boer tegenover de NOS over de blessure van Van Dijk. "Ook is het belangrijk hoe Virgil er zelf in staat. Daarnaast kan er de komende weken nog veel gebeuren. Kijk maar weer naar Daley Blind; een ongeluk zit in een klein hoekje. Laten we hopen dat zijn enkelblessure meevalt. Hij is belangrijk voor ons, maar ook voor Ajax."

Met Jeremiah St. Juste zat er deze interlandperiode een nieuwe optie voor de verdediging bij de selectie. Hoewel hij geen speelminuten kreeg, is de bondscoach tevreden over de verdediger van FSV Mainz. "St. Juste heeft de afgelopen drie duels geen speeltijd gekregen, maar hij heeft zich zeker laten gelden op de trainingen. Ik heb tegen hem gezegd dat hij er zomaar bij kan zijn op het EK." Dat geldt ook voor Ryan Gravenberch. "Gravenberch was er nu voor de tweede keer bij en heeft het gewoon hartstikke goed gedaan."

Dan Wout Weghorst, wiens afwezigheid in de laatste selectie veel kritiek opleverde. De bondscoach geeft aan dat hij nog altijd een optie is voor het EK. "Wout Weghorst is nog steeds een kandidaat voor me. Dat heb ik hem laatst ook verteld." Dat geldt ook voor Cody Gakpo, die bij Jong Oranje indruk maakte en wiens naam ook bij het grote Oranje veelvuldig genoemd is. "We blijven hem nadrukkelijk volgen. Hij is een interessante speler."

gerelateerd