Kroos spreekt zich als eerste topspeler uit over Qatar

31 maart 2021, 14:05

Toni Kroos heeft zich als eerste topspeler nadrukkelijk uitgesproken over het omstreden WK in Qatar. Dat deed hij in de podcast Einfach mal Luppen, die hij samen met zijn broer Felix maakt. De Duitse middenvelder stelde dat het te laat is om het WK in zijn geheel te boycotten, maar dat er wel actie ondernomen kan en moet worden.

Volgens Kroos kan de voetballerij voor en tijdens het WK de problemen in het land belichten. "Dat het toernooi aan Qatar is toegewezen, is verkeerd", begon de speler van Real Madrid. "Maar de discussies over een boycot zijn te laat op gang gekomen. Ik denk dat het beter is juist de problemen onder de aandacht te brengen voor en tijdens het toernooi."

"Arbeidsmigranten worden dagen achter elkaar zonder rust blootgesteld aan een temperatuur van vijftig graden. Ze lijden aan een voedingstekort, hebben geen drinkwater en moeten onder bizarre temperaturen werken." Toch zijn dat niet de enige problemen in het land die volgens Kroos belicht moeten worden. "Dat is een thema, maar er is meer waar je je over uit kunt spreken. Bijvoorbeeld dat homoseksualiteit strafbaar is."

Samen met Noorwegen was Duitsland het eerste land dat een statement maakte tegen de omstandigheden in Qatar. Ook woensdagavond, wanneer het dit interlandblok afsluit tegen Noord-Macedonië, zal een statement volgen. Kroos zelf is er door een blessure overigens niet bij tijdens deze interlandperiode. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen