Hoe presteerden de EK-favorieten deze interlandweek?

1 april 2021, 12:00

De afgelopen interlands draaiden om WK-kwalificatie, maar toch waren deze ook interessant met het oog op het aankomende EK. Hoe brachten de titelfavorieten het ervanaf? Loopt alles op schema, of zijn de ploegen nog zoekende? FCUpdate.nl zette hun prestaties op een rijtje. 

België

België - Wales 3-1

Tsjechië - België 1-1

België - Wit-Rusland 8-0

Nederland

Turkije - Nederland 4-2

Nederland - Letland 2-0

Gibraltar - Nederland 0-7

Portugal

Helemaal van het leien dakje ging het de afgelopen week niet bij Portugal. Het begon allemaal met een moeizame zege op Azerbeidzjan en eindigde met een eveneens benauwde overwinning tegen Luxemburg. Tussendoor speelden de Portugezen met 2-2 gelijk tegen het Servië van Dusan Tadic, al had de ploeg van bondscoach Fernando Santos die wedstrijd wel gewonnen als in blessuretijd een geldig doelpunt van Cristiano Ronaldo gewoon had geteld. De topvorm heeft Portugal in elk geval nog niet te pakken. Van een ploeg met onder meer Ronaldo, André Silva, Bernardo Silva, Bruno Fernandes en João Félix verwacht je in elk geval meer doelpunten.

Portugal - Azerbeidzjan 1-0

Servië - Portugal 2-2

Luxemburg - Portugal 1-3

Italië

Drie jaar geleden slaagde Italië er niet in zich te plaatsen voor het WK. Een enorme renovatie was noodzakelijk om eindelijk weer tot een succesmachine uit te groeien. Gezien de resultaten van de laatste maanden moet Italië misschien wel worden beschouwd als een van de grootste favorieten voor de eindzege. De Azzurri bleef alweer voor de 25ste keer op rij ongeslagen en naderen daarmee de langste reeks zonder nederlaag, neergezet tussen 1935 en 1939 (40 duels). De ploeg van bondscoach Roberto Mancini won woensdagavond met 0-2 bij Litouwen, waardoor het de eerste WK-kwalifiactieweek foutloos doorliep. Met negen punten uit de eerste drie duels is Italië keihard op weg naar plaatsing voor het wereldkampioenschap 2022.

Italië - Noord-Ierland: 2-0

Bulgarije - Italië: 0-2

Litouwen - Italië: 0-2

Duitsland

Praten over de EK-titel? Nee, bij Duitsland zullen ze voorlopig even een pas op de plaats maken. Met zeges op IJsland (3-0) en Roemenië (0-1) begon de WK-kwalicatiecyclus nog uitstekend, maar al het goede werk werd tenietgedaan door de zeldzame blamage in eigen huis tegen Noord-Macedonië. De tegenstander van Oranje tijdens het komende EK diende Duitsland een uiterst pijnlijke 1-2 nederlaag toe, waardoor het nu al alle zeilen bij moet zetten in strijd om een WK-ticket. Die Mannschaft bezet momenteel de derde plaats in de poule, achter Armenië en Noord-Macedonië. Flink wat werk aan de winkel dus voor Joachim Löw, die komende zomer afscheid hoopt te nemen van Duitsland met een gouden medaille.

Duitsland - IJsland: 3-0

Roemenië - Duitsland: 0-1

Duitsland - Noord-Macedonië: 1-2

Spanje

Spanje - Griekenland: 1-1

Georgië - Spanje: 1-2

Spanje - Kosovo: 3-1

Frankrijk

Een gelijkspel tegen Oekraïne en zuinige zeges op Kazachstan en Bosnië-Herzegovina: het is eigenlijk vrij pover wat Frankrijk deze interlandperiode heeft laten zien. De urgentie ontbrak bij de Fransen, wat ergens ook wel weer begrijpelijk is. De selectie van Didier Deschamps puilt uit van kwaliteit en heeft bovendien ervaring met het winnen van een  toernooi. Groots is het niet wat Frankrijk de laatste wedstrijden liet zien, maar op het EK zullen Les Bleus er echt wel staan.

Frankrijk - Oekraïne 1-1

Kazachstan - Frankrijk 0-2

Bosnië-Herzegovina - Frankrijk 0-1

Engeland

Engeland - San Marino 5-0

Albanië - Engeland 0-2

Engeland - Polen 2-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen