Willem II zwaait tweetal uit; Emmen kan opties niet lichten

31 maart 2021, 13:06   Bijgewerkt: 31 maart 2021, 13:28

Victor van den Bogert en Ole Romeny nemen na dit seizoen afscheid van Willem II. De club verlengt het aflopende contract van eerstgenoemde niet en de optie in de huurovereenkomst van Romeny wordt niet gelicht. Met Freek Heerkens en Jordens Peters wordt later gesproken over hun aflopende contract.

Voor Van den Bogert betekent het een afscheid een einde aan tien jaar Willem II. Hij doorliep de jeugdopleiding, maar zijn grote doorbraak in het eerste bleef uit. "Helaas heb ik niet de doorbraak kunnen maken waar ik op hoopte. Ik ga een nieuw avontuur tegemoet en ga op zoek naar een club waar ik wekelijks aan speeltijd denk toe te komen", vertelde hij op de clubwebsite

Technisch directeur Joris Mathijsen gaf een toelichting over de situatie van ervaren krachten Heerkens en Peters. "Freek en Jordens hebben een mooie staat van dienst en betekenen veel voor Willem II. Met beiden hebben we een aantal keer gesproken over de toekomst. Met Freek hebben we de intentie door te gaan en volgen gesprekken over een nieuw contract. Voor hem is het nu hoofdzaak goed te revalideren om in de laatste fase van het seizoen ook op het veld van waarde te zijn voor Willem II."

"Met Jordens wordt het besluit over zijn toekomst bij de club na afloop van het huidige seizoen genomen", vervolgde Mathijsen. "Zodra er duidelijkheid is, maken we dat uiteraard bekend. Zowel Freek als Jordens geeft aan dat lijfsbehoud en het clubbelang op dit moment op één staan. Dat zegt veel over hun betrokkenheid bij de club."

Dinsdag werd door Willem II de optie in het contract van Dries Saddiki al gelicht

FC Emmen

Ook FC Emmen zou met een aantal spelers graag door willen, maar heeft hen vandaag moeten inlichten dat hun aflopende contracten formeel worden opgezegd. De club kan de opties in hun contracten op dit moment niet lichten. De elf spelers waar het om gaat zijn Dennis Telgenkamp, Stefan van der Lei, Keziah Veendorp, Hilal Ben Moussa, Ricardo van Rhijn, Marko Kolar, Ferhat Görgülü, Felix Wiedwald, Paul Gladon, Robert de Vos en Denis Granecny. Met Nick Bakker en Caner Cavlan wordt wel gesproken over een contractverlenging.

"We weten simpelweg niet op welk niveau we volgend seizoen spelen", lichtte bestuursvoorzitter Ronald Lubbers toe tegenover RTV Drenthe. "We kunnen nu dus geen optie lichten. Dat wil niet zeggen dat we met geen enkele speler verder willen na dit seizoen. Overigens hebben we met alle spelers de situatie besproken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen