Turkije baalt: "Nederland en Noorwegen de grote winnaars"

Turkije baalt: "Nederland en Noorwegen de grote winnaars"

31 maart 2021 – Nederland profiteerde dinsdagavond van een grote misstap van Turkije. Waar de Turken met de overwinningen op de grootste concurrenten Nederland en Noorwegen uitstekend aan de kwalificatie waren begonnen, verslikten zij zich vervolgens in het kleine Letland. Bondscoach Senol Günes baalde na afloop dan ook flink van het resultaat.

"Dit is heel teleurstellend", citeerde NU.nl de reactie van de trainer na afloop. "We hebben twee punten verspeeld in een wedstrijd die we hadden moeten winnen. Dit is een geweldig succes voor Letland, maar Nederland en Noorwegen zijn natuurlijk de grote winnaars", weet ook Günes. Zijn ploeg is nog steeds koploper, maar ziet Nederland en Noorwegen - evenals Montenegro - op één punt naderen. 

Des te pijnlijker was het puntverlies, omdat er lange tijd niks aan de hand leek. De Turken hebben met 2-0 en met 3-1 voor gestaan. Toch zag Günes geen goede wedstrijd van zijn elftal. "Iedereen deed z'n best, maar we hadden te veel balverlies. We hadden geen antwoord op de hoge ballen en standaardsituaties van de Letten. We haalden niet het hoge tempo dat we in de eerste twee kwalificatiewedstrijden wél haalden."

"Uiteindelijk staan we nog steeds op zeven punten uit drie wedstrijden", besloot de bondscoach. "Dat is natuurlijk niet slecht. We zijn nu even teleurgesteld, maar er zijn nu eenmaal verrassingen in het voetbal. Dat hebben we vandaag weer gezien."

gerelateerd