Luuk de Jong: "Tevreden hoe ik het heb ingevuld"

Luuk de Jong: "Tevreden hoe ik het heb ingevuld"

31 maart 2021 – Luuk de Jong heeft de afgelopen interperiode zijn voeten laten spreken. De vraag waarom de spits van Sevilla wel, en vooral waarom Wout Weghorst niet werd opgeroepen was voorafgaand onderwerp van discussie. Met drie doelpunten in drie wedstrijden heeft De Jong in ieder geval gedaan wat hij kon om de monden te snoeren.

Ook de spits zelf had het in het eerste bedrijf tegen Gibraltar nog moeilijk. "In het begin hadden we moeite om tot goede kansen te komen", blikte hij terug in gesprek met Voetbal International. "Het was even wennen aan het veld (kunstgras, red.) en aan de omstandigheden. Gelukkig brak Steven de ban."

Pas in de tweede helft zette Oranje de vooraf verwachte monsterscore neer. Na de 0-2 van De Jong zelf zouden nog vijf goals volgen. "Toen Gibraltar het niet meer kon belopen, walsten wij eroverheen. Dit is lekker, zeker als je hoort dat Turkije gelijk heeft gespeeld (3-3 tegen Letland, red.). Het is altijd fijn als een team boven je punten laat liggen."

De discussie rond De Jong en Weghorst deed de spits van Sevilla zelf niet veel. Hij is vooral blij dat hij zelf van waarde heeft kunnen zijn. "Voor een spits is het altijd fijn om één op één te lopen. Ik denk dat ik tevreden kan zijn met hoe ik het heb ingevuld."

gerelateerd