Kranten: 'De Boer weet nog altijd niet hoe zijn ploeg ervoor staat'

31 maart 2021, 08:19   Bijgewerkt: 31 maart 2021, 08:31

Het ging moeizaam, maar Nederland deed dinsdagavond uiteindelijk 'gewoon' wat het moest doen. Het won met ruime cijfers van Gibraltar. Toch ligt de focus een dag later ook op het dieptepunt van de avond: het uitvallen met een op het oog ernstige blessure van Daley Blind.

'Schreeuwend lag Daley Blind na dik vijftig minuten op het kunstgras. Een geluid dat door merg en been ging, tot in de Nederlandse huiskamers aan toe', herbeleefde het Algemeen Dagblad de blessure van de Ajacied. Volgens de krant werd de wedstrijd hierdoor automatisch een bijzaak, 'al is het maar omdat een ruime overwinning haast niet uit kon blijven tegen de nummer 195 op de FIFA-ranglijst'.

Die ruime overwinning liet wel even op zich wachten. Pas in de 41e minuut wist Steven Berghuis voor het eerst het net te vinden, nadat het daarvoor lange tijd 'koddig en irritant tegelijk' was. 'Te lang en te vaak verviel het Nederlands elftal in gebrei, spelend tegen een team dat massaal verdedigde rond het eigen strafschopgebied, niet zelden met zeven of acht man op een lijn'. 

'Op de befaamde rots van Gibraltar leeft een apenkolonie, maar in het eerste bedrijf zette Oranje zichzelf figuurlijk voor aap', schreef De Telegraaf. De complimenten waren er voor Gibraltar-doelman Doyle Coleing, 'maar de doelman zag vooral dat het spel van de gasten vernuft miste'. De krant zag een gebrek aan creativiteit bij Oranje en zag de openingstreffer van (opnieuw) Steven Berghuis dan ook als grote opluchting.

Na de matige eerste helft besloot De Boer al in de rust in te grijpen door Denzel Dumfries te vervangen door Ryan Gravenberch. Ook het inbrengen van Donyell Malen als extra aanvaller bij het uitvallen van Blind, met Frenkie de Jong die een linie naar achteren schoof, bleek een goede zet. 'Opeens vielen de treffers als rijpe appelen'. 

Het dagblad concludeerde dat bondscoach Frank de Boer ook na deze drie interlands nog altijd niet precies weet hoe zijn ploeg er - twee maanden voor het EK - precies voor staat. 'De zeges op Letland en Gibraltar waren een zekerheidje. De enige echte test - uit bij Turkije - ging verloren.' 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen