Feyenoord stapt komend seizoen in Eredivisie Vrouwen

31 maart 2021, 07:46   Bijgewerkt: 31 maart 2021, 08:04

Feyenoord doet vanaf komend seizoen mee aan de Eredivisie Vrouwen. Dat bevestigde de club zelf woensdagochtend tegenover het Algemeen Dagblad. Met het intreden wil de club het vrouwenvoetbal in Rotterdam en omstreken een impuls geven.

De afgelopen jaren werd al voorgesorteerd op het inschrijven van een team in de Eredivisie Vrouwen. Vier jaar geleden begon de club met een sociaal-maatschappelijk project dat het meidenvoetbal in Rotterdam moest stimuleren. Sinds 2019 heeft Feyenoord een beloftenelftal en vanaf 2020 beschikt de club over drie vrouwenteams in de Feyenoord Academy: Meiden Onder 14, Meiden Onder 16 en de Beloften. "Dit is de logische vervolgstap van vier jaar hard werken", lichtte technisch directeur Frank Arnesen toe.

"Ik denk dat iedereen het erover eens is dat een topclub als Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen thuishoort", vervolgde Arnesen. "Nu we van de KNVB de kans krijgen om komend seizoen toe te treden, moeten we die als club pakken. Daarbij beginnen we bescheiden en houden we de kosten gelijk aan die van dit seizoen. Zo bouwen we gestaag aan een lichting Feyenoord Vrouwen die uiteindelijk mee moet gaan doen voor de prijzen."

Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij Feyenoord en voormalig international, is eveneens blij met de beslissing. "In 2019 wilden we binnen twee jaar naar de Vrouwen Eredivisie, dus het is mooi dat we die belofte waar hebben kunnen maken. Jongens kunnen al sinds jaar en dag dromen van een optreden in Feyenoord 1 en vanaf volgend seizoen is diezelfde droom reëel voor duizenden meiden. Dat is ook wat Feyenoord moet zijn: een club waar iedereen, man én vrouw, zich mee kan identificeren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen