Frenkie en Memphis na 'topavond': "0-7 is redelijke uitslag"

30 maart 2021, 23:35

Het Nederlands elftal worstelde een helft lang tegen het zwakke Gibraltar, maar liep na rust alsnog uit naar een ruime 0-7 overwinning. Volgens Memphis Depay en Frenkie de Jong lag dat in de lijn der verwachting, maar werd het zeker voor rust een frustrerende ontmoeting.

"Je weet dat je zo'n wedstrijd gaat winnen", begint Memphis voor de camera van de NOS. "De goals vielen echter vrij laat. Na rust hebben we ons ding gedaan. We zijn positief gebleven en hebben de wedstrijd goed afgesloten." Volgens de aanvaller deed Gibraltar er alles aan het spel van Oranje te ontregelen, met kleine overtredingen en tijdrekken. ""Het zijn gewoon frustrerende wedstrijden. Maar we hebben zeven goals gemaakt en in Turkije volgde een gunstig resultaat." Daarmee doelt Memphis op het 3-3 gelijkspel van concurrent Turkije tegen Letland.

Ook Frenkie de Jong hoorde de uitslag van Turkije snel na afloop. "Uiteindelijk een topavond", aldus de middenvelder. "Je weet dat je deze wedstrijd uiteindelijk wel wint, maar het was wachten op de eerste treffer. Dat die lange tijd uitbleef, lag aan onszelf." Na rust zag De Jong zijn ploeg betere keuzes maken. "0-7 is een redelijke uitslag, daar kunnen we tevreden mee zijn."

Voor het Nederlands elftal kan nu het vizier richting het EK, dat uitgesteld is naar komende zomer. "Daar kijk ik heel erg naar uit", aldus de glunderende De Jong. "We hebben er langer op moeten wachten, maar ik heb er veel zin in." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen