Marokko boekt minimale zege met invallers Ziyech en Amrabat

Marokko boekt minimale zege met invallers Ziyech en Amrabat

30 maart 2021 – Marokko heeft dinsdagavond een moeizame overwinning geboekt op Burundi. De ploeg van bondscoach Vahid Halilhodzic was al geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Afrika Cup en maakte er dan ook geen spektakel van tegen de uitgeschakelde tegenstander. Een doelpunt van Munir El Haddadi bleek voldoende voor een 1-0 zege.

In Rabat begonnen alle 'Nederlanders' op de bank aan de zijde van Marokko. Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat, Oussama Tannane en Zakaria Aboukhlal mochten plaatsnemen naast hun trainer. Vanaf de zijkant zagen zij El Haddadi vlak voor de rust voor de enige treffer van de wedstrijd. Hij maakte zijn eerste doelpunt voor de nationale ploeg nadat hij eerst voor Spanje uitkwam.

Na de thee leken beide ploegen het wel prima te vinden en in de slotfase mochten Amrabat en Ziyech nog even invallen. Zij konden echter niets meer aan de stand veranderen. Marokko gaat dus naar de Afrika Cup en in groep E geldt hetzelfde voor Mauritanië. Burundi en de Centraal Afrikaanse Republiek gaan niet naar het hoofdtoernooi.

gerelateerd