Hongarije
0 – 0
Portugal
Nederland (dames)
2 – 0
Noorwegen (dames)

De Boer komt met update Blind: "Een enkelblessure"

De Boer komt met update Blind: "Een enkelblessure"

30 maart 2021 – Frank de Boer kwam na de ruime zege op bezoek bij Gibraltar (0-7) met een nieuwtje over de geblesseerd uitgevallen Daley Blind. De bondscoach gaf aan dat de Ajacied met een enkelblessure naar de kant, terwijl het een knieblessure leek. "Maar als het een ernstige blessure is, dan werpt dat wel een schaduw over deze avond, ja."

Dat zei De Boer tegenover de NOS na de overwinning tegen Gibraltar. "Ik weet niet hoe ernstig het is, maar het was niet zijn knie. Hij viel op zijn enkel. Hij ligt hier op de massagetafel", aldus de oefenmeester, die voor Blind ook al Denzel Dumfries had gewisseld halverwege. "Hij had het lastig om continu te kijken waar de ruimtes liggen. Ryan paste daardoor beter tussen de linies. Dat heb ik vooraf ook overwogen, maar uiteindelijk niet gedaan." De wissels vond De Boer in elk geval goed uitpakken.

Met Gravenberch in de ploeg stond Oranje namelijk simpelweg beter. "Met Wijnaldum ook op tien stonden we eigen met drie tienen. Dan moet je de ruimtes proberen te vinden", legde De Boer, die overall tevreden was, uit. "De eerste twintig minuten was het stroef, toen creëerden we kansen, maar scoorden we niet. De keeper hield zelfs een bal met zijn wang eruit, dat is frustrerend en dat vonden de jongens zichtbaar ook."

Sowieso was het een vervelende avond in sommige opzichten. "De zeven goals ben ik heel tevreden over, maar het is echt bijna anti-voetbal. Elke keer als we bijna iemand aanraakten, ging de hele bank tekeer. Daar werd ik wel wat moe van", zei De Boer, die blij was met de remise van Turkije en met een knipoog zei: "Dan hebben wij het toch maar goed gedaan tegen Letland."

gerelateerd