Blamage voor Turkije tegen Letland, Noorwegen wint wel

Blamage voor Turkije tegen Letland, Noorwegen wint wel

30 maart 2021 – In de groep van Oranje heeft Turkije twee dure punten laten liggen tegen Letland. De koploper stond in Istanboel lange tijd op voorsprong, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel. Noorwegen maakte dankbaar gebruik van dat puntenverlies en won op zijn beurt met 0-1 op bezoek bij Montenegro.

Turkije - Letland 3-3
Waar Oranje het vrij gemakkelijk had tegen Letland, gold dat zeker niet voor Turkije. De ploeg van bondscoach Senol Günes leek in eerste instantie op weg naar een ruime overwinning. Kenan Karaman en Hakan Calhanoglu hadden binnen 33 minuten voor een 2-0 voorsprong gezorgd. Roberts Savalnieks deed echter voor de rust nog iets terug namens Letland.

Na de thee was het Oranje-beul Burak Yilmaz die de gastheer vanaf de stip in veilige haven leek te schieten, maar ook dat bleek voorbarig. Zes minuten later was het Roberts Uldrikis, die op aangeven van Marcis Oss voor de 3-2 zorgde. Daarna maakte Davis Ikaunieks de verrassing compleet door de 3-3 binnen te schuiven. Daar konden invaller Deniz Turuc en Orkuk Kokcu ook niks meer aan veranderen.

Montenegro - Noorwegen 0-1
Noorwegen spoelde de pijnlijke 0-3 nederlaag tegen de Turken weg met een overwinning bij Montengro. Met basisklant Jonas Svensson en invaller Fredrik Midtsjø werd in Podgorica een 0-1 zege uit het vuur gesleept. De achterhoede van de Montenegrijnen had zijn handen vol aan de voorhoede van de Noren, die aantraden met Martin Ødegaard, Erling Braut Håland en Alexander Sørloth.

Uiteindelijk slaagde alleen laatstgenoemde erin om doelman Milan Mijatovic te verschalken. De andere smaakmakers werden in de slotfase zelfs naar de kant gehaald. Dat had echter geen gevolgen meer voor de uitslag. Na drie wedstrijden hebben alle zes de landen uit groep G al punten verspeeld. Turkije is met zeven punten de koploper, maar wordt op de hielen gezeten door Oranje, Noorwegen en Montengro, die allemaal zes punten hebben.

gerelateerd