Uitblinker Gakpo kijkt vooruit: "Het grote Oranje is mijn doel"

Uitblinker Gakpo kijkt vooruit: "Het grote Oranje is mijn doel"

30 maart 2021 – Cody Gakpo was de grote man bij Jong Oranje, dat dinsdagavond de kwartfinales van het EK bereikte. De PSV'er speelde een uitstekende wedstrijd en was twee keer trefzeker namens de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi. Het is echter de vraag of Gakpo over twee maanden opnieuw van de partij is, aangezien zijn naam ook regelmatig valt bij het grote Oranje.

"Ik zie dat als een compliment", aldus Gakpo over de hoofdmacht voor de camera van de NOS. "Het is aan mij om de goede lijn door te trekken bij PSV. Ik moet mezelf laten zien en dan komt die kans zeker. Op dit moment is het voor mij PSV en Jong Oranje. Het grote Oranje is mijn doel, maar die beslissing is aan bondscoach Frank de Boer."

Gakpo is in ieder geval erg blij dat Jong Oranje door is op het EK. "Dat was het belangrijkste. Dit was een goede wedstrijd van ons allemaal, iedereen kende de belangen. We hadden de eerste twee wedstrijden beter moeten spelen. Vandaag ging het de hele wedstrijd lekker. We wisten dat we echt moesten winnen met zoveel mogelijk doelpunten."

gerelateerd