Van de Looi trots op Jong Oranje na 'externe' kritiek

30 maart 2021, 20:40   Bijgewerkt: 30 maart 2021, 20:52

Erwin van de Looi is trots op de prestatie van Jong Oranje dinsdagavond. De ploeg van de bondscoach plaatste zich als groepswinnaar voor de kwartfinale van het EK met een 6-1 zege op de leeftijdsgenoten van Hongarije. Helemaal omdat er afgelopen week veel kritiek was op Van de Looi en diens ploeg.

"Intern bij de staf en spelers is het nooit een issue geweest wat er in de buitenwereld is gesproken", liet Van de Looi echter weten. Er was veel kritiek over het ontbreken van een diepe spits bij Jong Oranje. "Dat zijn geen issues in het team geweest. We weten waar we mee bezig zijn en wat we aan het doen zijn." Dat middenvelder Dani de Wit ook zijn onvrede uitte in de media, daar wilde Van de Looi niet te veel warde aan hechten.

"De eerste wedstrijd was onder het niveau. Tegen Duitsland was het zeker een resultaat om mee te leven. Maar wij weten ook dat niet alles goed is, we zijn ook kritisch op onszelf - ook vandaag. Het resultaat tegen Roemenië was ook gewoon onder de maat", bleef de bondscoach de kritisch. Toch was er ook reden tot tevredenheid: "We hebben laten zien wat we kunnen. Mitchel Bakker en Jordan Teze hebben veel arbeid verricht aan de zijkanten. Justin Kluivert heeft veel energie geleverd. Hij heeft een mooie teamprestatie geleverd."

Desondanks wilde Van de Looi er nog één speler uitlichten: Cody Gakpo. "Hij was fenomenaal. Dat is hij wel vaker, hij heeft een geweldige ontwikkeling ondergaan. Hij is net op tijd weer gaan spelen en ik heb contact gehad met Roger Schmidt. Hij legde geen beperking op qua aantal minuten." Dankzij Gakpo en de zege is Jong Oranje als groepswinnaar door. "2-2 bij de andere wedstrijd was heel moeilijk om op te spelen. Ik geloof niet dat dat lukt. Hoogstens als een wedstrijd zich zo ontwikkelt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen