De Boer houdt zich vast aan spel tegen Letland

De Boer houdt zich vast aan spel tegen Letland

30 maart 2021 – Het Nederlands elftal sluit dinsdagavond het eerste gedeelte van de WK-kwalificatiecyclus af met een bezoek aan dwergstaat Gibraltar. Een overwinning lijkt een formaliteit, waardoor bondscoach Frank de Boer meer eist van zijn ploeg: veel scoren is het doel. Daarvoor hoopt hij voort te borduren op de gewonnen wedstrijd tegen Letland.

Oranje kreeg tegen de Letten afgelopen weekend extreem veel kansen, maar boekte uiteindelijk slechts een 2-0 zege. Omdat het doelsaldo van het Nederlands elftal 0 is en voornaamste concurrent Turkije vijf goals in de plus staat, is een grote overwinning noodzakelijk. "We willen inderdaad veel scoren", zegt De Boer voor de camera van de NOS. "Dat moeten we vooral opzoeken, niet het balletje steeds terugspelen."

De wedstrijd tegen Letland, waarin veel kansen om zeep werden geholpen, geldt als uitgangspunt. "We hebben Letland helemaal teruggedrukt in de zestien. Daar zullen we nu ook mee te maken krijgen", verwacht De Boer. "Ik ga ervan uit dat we net zo veel kansen gaan creëren en er daardoor 3, 4 of 5 meer gaan scoren. Als we snel scoren, maken we het onszelf in ieder geval makkelijker." 

De Boer voert ten opzichte van afgelopen weekend geen wijzigingen door in zijn basiself. Hij kiest dus ook niet voor een extra aanvaller. "Ik denk niet dat het makkelijker wordt als we met een man meer voorin gaan spelen. Dan staat iedereen er namelijk al. We moeten er uit de beweging komen, waardoor zij genoodzaakt zijn keuzes te maken." Leidt dat dan tot een 0-10 zege? "Dat vind ik op kunstgras en in hun stadion wat overdreven. Het zou een knappe prestatie zijn, maar we willen in ieder geval proberen er zo veel mogelijk te maken."

gerelateerd