De Boer wijzigt niets: Luuk de Jong, Dumfries en Krul

De Boer wijzigt niets: Luuk de Jong, Dumfries en Krul

30 maart 2021 – Frank de Boer heeft dinsdagavond geen verrassingen opgenomen in de opstelling op bezoek bij Gibraltar. De bondscoach stelt namelijk dezelfde elf namen op als tegen Letland (2-0 winst), waardoor Davy Klaassen, Luuk de Jong en Denzel Dumfries - anders dan tijdens de mislukking in Turkije - een basisplaats hebben in de WK-kwalificatiewedstrijd. 

Waar De Boer tegen Turkije (4-2 verlies) opteerde voor Marten de Roon als breker op het middenveld, staat Davy Klaassen tegen Gibraltar samen met Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong opnieuw in de as van het veld. In de aanval is er een derde basisplaats op rij voor Steven Berghuis, die tegen Letland zijn eerste doelpunt maakte. Luuk de Jong zal weer als diepste spits fungeren, waardoor Memphis Depay de linksbuiten is.

De Boer legde maandag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Gibraltar uit waarom hij niet voornemens is met een extra aanvaller te beginnen. "Als je meer spelers voorin hebt, wil dat niet zeggen dat het makkelijker wordt. De ruimtes worden dan alleen maar kleiner. De tegenstander moet je lokken en via snelle combinaties de ruimtes vinden. Ik geloof niet dat je met extra mensen voorin meer gaat creëren", vertelde hij.

Achterin staan, zoals de afgelopen interlands het geval was, Matthijs de Ligt en Daley Blind centraal, terwijl Owen Wijndal opnieuw de linksback is. Als rechtsback staan Denzel Dumfries opgesteld, die alleen in Turkije werd gepasseerd ten faveure van Kenny Tete.

Opstelling Oranje: Krul; Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal; Wijnaldum, Klaassen, F. de Jong; Berghuis, L. de Jong, Memphis

gerelateerd