Definitief geen publiek bij bekerfinale Vitesse - Ajax

30 maart 2021, 17:09

De finale van de KNVB Beker wordt op zondag 8 april definitief zonder publiek gespeeld. De KNVB heeft bekendgemaakt dat alle mogelijkheden zijn bekeken, maar dat het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk is om fans toe te laten. Dat is besloten na overleg met alle betrokken partijen.

De KNVB zat de afgelopen tijd om de tafel met beide finalisten, de overheid, de gemeente Rotterdam, Stadion Feijenoord, de politie en de NS. Op de persconferentie van het kabinet op 23 maart hield minister Hugo de Jonge de optie nog open om met publiek te spelen. Inmiddels is echter duidelijk dat alle mogelijke scenario's zijn afgevallen.

Het is geen optie om de bekerfinale op te schuiven omdat het schema simpelweg te vol is. Alles moet namelijk zijn afgewerkt voor de start van het EK op 11 juni van dit jaar. Daarnaast komt de eindstrijd vanwege fans uit Amsterdam en Arnhem niet in aanmerking voor een voor de Fieldlab Evenementen. Dat is een flinke streep door de rekening voor directeur betaald voetbal Eric Gudde.

"Vorig jaar kon de finale van de KNVB Beker niet worden gespeeld, dit jaar moeten we dat zonder publiek doen", vertelt Gudde op de website van de KNVB. "Dat is stevig balen, want niets is zo sfeervol als twee cupfighters die voluit voor deze grote prijs gaan, aangemoedigd door hun aanhang. Helaas moeten we daar nog een jaar op wachten. Wel zien we mogelijkheden dat het publiek binnenkort weer in de stadions kan, maar voor de bekerfinale komt dit helaas te laat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen