Vrouwelijke scheidsrechter Welch debuteert in Engels profvoetbal

30 maart 2021, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rebecca Welch gaat aanstaande maandag geschiedenis schrijven in Engeland. Zij wordt namelijk de eerste vrouw die de leiding krijgt over een wedstrijd in het Engelse profvoetbal. De scheidsrechterscommissie heeft Welch aangewezen als scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Harrogate Town en Port Vale in de League Two.

Welch is inmiddels geen onbekende naam meer in Engeland. Ze promoveerde vorig jaar naar de hoogste Europese klasse voor vrouwelijke scheidsrechters. Daarnaast stonden de finale van FA Cup en het Community Shield binnen het Engelse vrouwenvoetbal onder haar leiding. Binnen het mannenvoetbal floot ze al in de National League en de U23-competitie.

Als het aan Welch ligt, blijft het echter niet beperkt tot een wedstrijdje in de League Two. Onlangs opperde ze nog dat ze over vijftien jaar zeker een vrouwelijke scheidsrechter in de Premier League verwacht. Ook het Nederlands elftal maakte afgelopen zaterdag kennis met een vrouwelijke arbiter. Stéphanie Frappart floot de interland tegen Letland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen