Benzema meldt zich bij de rechter in afpersingszaak Valbuena

30 maart 2021, 15:55

Karim Benzema moet zich tussen 20 en 22 oktober van dit jaar verantwoorden voor de rechter in Versailles. De Franse spits van Real Madrid wordt verdacht van het hebben van een aandeel in een afpersingszaak rond Mathieu Valbuena. Benzema zelf ontkent dat en gaat er van uit dat hem geen straf opgelegd zal worden.

Benzema en Valbuena speelden jarenlang samen in de nationale ploeg van Frankrijk. In 2015 zou een vriend van Benzema zijn collega Valbuena hebben gechanteerd met een seksvideo. Als hij 150.000 euro zou betalen, zou die video vernietigd worden. Benzema zou zijn ploeggenoot daarna onder druk hebben gezet om dat bedrag te betalen, maar dat is volgens de spits niet waar.

Sinds de zaak kreeg 81-voudig international Benzema geen uitnodigingen meer voor de nationale ploeg. Volgens de 33-jarige goaltjesdief komt dat juist weer door zijn Algerijnse achtergrond. Ook de politiek in Frankrijk bemoeide zich in het verleden al met deze rel. Zo opperde premier Manuel Valls dat er geen plek is voor iemand die een slecht voorbeeld geeft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen