Sturing beleeft droomdebuut in nationale ploeg van Canada

30 maart 2021, 08:35

Frank Sturing heeft zich in de nacht van maandag op dinsdag (Nederlandse tijd) direct laten gelden bij zijn debuut voor de nationale ploeg van Canada. De 23-jarige verdediger van FC Den Bosch maakte in het WK-kwalificatieduel met de Kaaimaneilanden zijn opwachting in de basis en opende in de vijfde minuut de score.

In de scrimmage na een hoekschop knalde Sturing de 0-1 tegen de touwen. Daarmee leidde hij een monsterzege in. Canada won het uitduel namelijk met dubbele cijfers: 0-11. Sterspeler Alphonso Davies nam twee doelpunten voor zijn rekening. Cyle Larin, David Wotherspoon, Mark-Anthony Kaye (twee keer), Alistair Johnston en Lucas Cavallini (drie keer) waren eveneens trefzeker.

Canada heeft dankzij de monsterzege de eerste plaats in de kwalificatiegroep overgenomen van Suriname. Het team van bondscoach Dean Gorré veroverde eveneens zes punten in twee wedstrijden, maar heeft een slechter doelsaldo. Canada maakte in twee wedstrijden zestien goals en kreeg er één tegen (+15), Suriname scoorde negen maal en kreeg nog geen doelpunt om de oren (+9).

Voor Sturing is het een opmerkelijk seizoen. De Nijmegenaar is geen vaste waarde bij FC Den Bosch en beschikt bij de hekkensluiter van de Eerste Divisie bovendien slechts over een amateurcontract. Toch maakte hij afgelopen nacht zijn interlanddebuut en is hij komende zomer mogelijk met het Canadese team actief op de Olympische Spelen in Tokio.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen