Vermoedelijke opstelling Oranje: De Boer kiest voor dezelfden

Vermoedelijke opstelling Oranje: De Boer kiest voor dezelfden

30 maart 2021 – Het Nederlands elftal sluit dinsdagavond de eerste fase van de WK-kwalificatiecyclus af met een uitwedstrijd tegen Gibraltar. Op de Britse rots hoopt Oranje aan het doelsaldo te werken. Dat betekent niet dat Frank de Boer een ultra-aanvallend team de kunstgrasmat in het Victoria Stadium op stuurt. De verwachting is dat de bondscoach ten opzichte van het gewonnen duel met Letland zijn opstelling niet verandert.

Dezelfde spelers die afgelopen zaterdag in de ArenA startten, zullen ook aan de aftrap op Gibraltar verschijnen, verwachten het Algemeen Dagblad en de NOS. Tim Krul behoudt zijn plek onder de lat, Denzel Dumfries krijgt weer de voorkeur boven Kenny Tete en Matthijs de Ligt, Daley Blind en Owen Wijndal zijn de overige verdedigers.

Waar De Boer tegen Turkije (4-2 verlies) opteerde voor Marten de Roon als breker op het middenveld, zal Davy Klaassen tegen Gibraltar samen met Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong de middelste linie vormen. In de aanval is er een derde basisplaats op rij voor Steven Berghuis. Luuk de Jong zal weer als diepste spits fungeren, waardoor Memphis Depay de linksbuiten is.

De Boer legde maandag tijdens zijn persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Gibraltar uit waarom hij niet voornemens is met een extra aanvaller te beginnen. "Als je meer spelers voorin hebt, wil dat niet zeggen dat het makkelijker wordt. De ruimtes worden dan alleen maar kleiner. De tegenstander moet je lokken en via snelle combinaties de ruimtes vinden. Ik geloof niet dat je met extra mensen voorin meer gaat creëren", vertelde hij.

Vermoedelijke opstelling: Krul; Dumfries, De Ligt, Blind, Wijndal; Wijnaldum, Klaassen, F. de Jong; Berghuis, L. de Jong, Memphis

gerelateerd