Boadu: "Ik kan ook samenspelen met Brobbey"

Boadu: "Ik kan ook samenspelen met Brobbey"

29 maart 2021 – In de eerste groepswedstrijd van Jong Oranje stond Myron Boadu nog in de basis, maar daarna was hij bankzitter tegen Jong Duitsland. De spits van AZ baalde daarvan en hoopt dinsdag tegen Jong Hongarije wel weer minuten te krijgen. Samenspelen met collega-spits Brian Brobbey zou hij ook zien zitten.

Jong Oranje moet dinsdag winnen om nog door te kunnen, weet de aanvaller. "Wij moeten gewoon winnen met twee goals of meer verschil en dan is het afwachten wat Duitsland en Roemenië doen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Maar ik heb er vertrouwen in dat één van de twee ploegen wint."

Blakend van het vertrouwen reisde Boadu af naar het EK, maar het toernooi pakt vooralsnog dus niet echt goed uit voor hem. "Ik zat er de laatste tijd weer lekker in", vertelt hij. "Ik had het geluk weer wat meer aan mijn zijde. Het vertrouwen werd alleen maar groter. Dat ik weer energieker was in een zwaar seizoen? Dit is voor het eerst dat ik dit meemaak, met zoveel wedstrijden, ook Europees. Het is een kwestie van leren. Ik heb met het coronavirus te maken gehad en daar heb ik wel last van gehad, maar dat mag geen excuus zijn", zegt Boadu, die zich de laatste weken wel weer helemaal fit voelt.

Erwin van de Looi koos er tegen de Duitsers voor om met Dani de Wit en Justin Kluivert voorin te spelen, waardoor Boadu en Brobbey op de bank zitten. Het duo zou echter wel goed kunnen samenspelen, voorspelt de AZ-spits. "Hij doet het goed bij Ajax, we gunnen elkaar het beste en kunnen ook samenspelen. Hij als aanspeelpunt en ik 'eromheen', dat kan zeker een optie zijn. Ik denk dat de trainer dit ook weet. Hopelijk krijgen we de kans nog samen te spelen. Jammer dat het nog niet is gebeurd, maar dit is Jong Oranje, een EK. Je weet dat er dan veel concurrentie is en ik wil het beste voor het team. Aan mij om te laten zien dat ik in de basis hoor te spelen. Brian en ik weten van elkaar hoe we spelen, onze klik is iets vanzelfsprekends."

gerelateerd