Coach Jong Duitsland: "Erwin zei: 'dan vermoord ik je!'"

Coach Jong Duitsland: "Erwin zei: 'dan vermoord ik je!'"

29 maart 2021 – Bij Jong Oranje bestaat de vrees dat Jong Duitsland dinsdag met 2-2 gelijkspeelt tegen Jong Roemenië. Als dat gebeurt, is Jong Oranje ondanks het resultaat tegen Jong Hongarije uitgeschakeld. Stefan Kuntz, de bondscoach van de Duitsers, heeft al van Erwin van de Looi gehoord dat hij een salonremise niet wil zien.

Kuntz ging maandag op de persconferentie van Jong Duitsland in op een eventuele salonremise. "Erwin zei na de wedstrijd: Als jullie met 2-2 of meer gelijkspelen, dan kom ik naar Duitsland en vermoord ik je! Ik heb hem even aangekeken. Hij is een stukje groter dan ik. Toen heb ik gezegd: 'Erwin, ik zou het geweldig vinden als je naar Duitsland komt, maar dan liever op uitnodiging om een kop koffie te drinken en niet om mij iets aan te doen'", zei Kuntz met een glimlach volgens het Algemeen Dagblad.

Beide trainers kennen elkaar persoonlijk. Bewust Jong Oranje buitenspel zetten met een gelijkspel lijkt dan ook geen mogelijkheid voor de Duitsers. "De mensen mogen best weten dat er veel sympathie is tussen Erwin en mij. Maar op dit moment concentreren we ons volledig op onze eigen wedstrijd van morgenavond. Ons eerste doel is om van Roemenië te winnen. En als we dat doen, zal Erwin ook een tevreden man zijn. Ons doel is het bereiken van de kwartfinale."

gerelateerd