Wales stuurt drietal naar huis na overtreden coronaregels

29 maart 2021, 20:08   Bijgewerkt: 29 maart 2021, 20:24

Hal Robson-Kanu, Rabbi Matondo en Tyler Roberts maken niet langer deel uit van de selectie van Wales. Het drietal zou de coronareglementen van de Welshe voetbalbond, de FAW, hebben overtreden. Wat er precies is voorgevallen vertelde de bond niet, maar naar verluidt gaat het om het breken van de daar geldende avondklok.

In een kort statement op de website van de FAW valt enkel te lezen dat het drietal het kamp van de nationale ploeg heeft verlaten en is teruggekeerd naar hun clubs (Robson-Kanu naar West Bromwich Albion, Matondo naar Schalke 04 en Roberts naar Leeds United). 'De FAW onthoudt zich van verder commentaar', besloot de bond het statement.

Door het ongelijke aantal landen in groep E speelde Wales tot dusver pas één kwalificatieduel, uit bij België (3-1 nederlaag). Van het drietal kwam toen alleen Roberts als invaller in actie. In de oefeninterland tegen Mexico van afgelopen zaterdag stonden Roberts en Matondo aan de aftrap en viel Robson-Kanu in. In de laatste wedstrijd, dinsdagavond tegen Tsjechië, zal de ploeg het dus sowieso zonder het drietal moeten stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen