Nederland
1 – 0
Oostenrijk

Driessen zegt vertrouwen op in De Boer: "Gaat niet meer komen"

Driessen zegt vertrouwen op in De Boer: "Gaat niet meer komen"

29 maart 2021 – Valentijn Driessen is kritisch op wat bondscoach Frank de Boer tot nog toe heeft gepresteerd met Oranje. De chef voetbal van De Telegraaf maakte de vergelijking met zijn voorganger. "Ronald Koeman heeft hiervoor laten zien veel meer uit deze spelersgroep te halen dan De Boer er nu uithaalt."

Daarbij wees Driessen vooral op de twee sterkhouders die tegen Letland gefrustreerd reageerden op hun wissel. "Vaak gaat het dan over Memphis en Wijnaldum. Als ik die twee van het veld af zie komen tegen Letland, de manier waarop... Dat was onder Ronald Koeman nooit gebeurd", stelde Driessen in ESPN-programma Voetbalpraat.

"Voor Ronald Koeman hadden zij nog een bepaalde angst", vervolgde de uitgesproken journalist. "Tegelijkertijd wist hij ze zodanig te prikkelen, dat het uiterste uit die jongens kwam. Dat is er nu gewoon niet. Dat zie je niet en dat gaat niet meer komen ook", wist Driessen zeker.

Oranje won tegen Letland wel met 2-0 en daardoor is de schade uit de eerste twee kwalificatiewedstrijden beperkt tot de drie verloren punten tegen Turkije (4-2). Dinsdag sluit Nederland de huidige interlandperiode af op bezoek bij het nog puntloze Gibraltar. 

gerelateerd