De Boer: "Je moet het zien als amateuraccommodatie"

De Boer: "Je moet het zien als amateuraccommodatie"

29 maart 2021 – Met minstens vijf doelpunten verschil winnen, dat is het doel van Frank de Boer en Oranje tegen Gibraltar. De bondscoach weet dat de voetbaldwerg altijd verslagen moet worden door Nederland, maar hij vindt wel dat het kunstgras erg nadelig is voor Oranje.

Op de persconferentie ging De Boer in op het veld van Gibraltar. Hij legde ook uit waarom Oranje maandag in Nederland op een 'normaal' grasveld trainde. "Vaak is gebleken is dat spelers een dag op kunstgras hebben gespeeld, er veel meer last van hebben. Ik heb er veel ervaring mee, want ik ben coach bij Atlanta United geweest en daar hebben we nooit op kunstgras getraind maar ons hoofdveld was kunstgras. Dat is een heel normale manier van doen denk ik."

Het veld van Gibraltar zal een nadeel kunnen zijn voor Oranje, maar De Boer wil het probleem ook niet groter maken dan het is. "Het is niet het allerbeste kunstgras, maar niet zo slecht dat je daar niet op kunt voetballen. Daar ben ik niet bang voor. Je moet het zien als een amateuraccommodatie. Kleine kleedkamers. Met een selectie van 23 moet je misschien 3 kleedkamers hebben. Daar heb je mee te maken, maar we moeten zorgen dat we gefocust zijn op een goed resultaten en hopelijk met veel goals."

Pluspunt voor Oranje kan zijn dat het veld wel erg groot is. "Dat is zeker in ons voordeel. Zij willen de ruimtes zo klein mogelijk houden. Wat wij hebben gezien spelen zij 1-5-4-1, dan weet je wat je t wachten staat. Hoe smaller het veld hoe makkelijker het voor de tegenstander is om de ruimte te belopen. Dat is goed voor ons."

gerelateerd