Veltman over zijn Nouri-eerbetoon: "Denk elke keer aan hem"

29 maart 2021, 16:35

Veel spelers met een Ajax-verleden dragen bij hun nieuwe clubs het rugnummer 34 als eerbetoon aan Abdelhak Nouri, die in de zomer van 2017 in elkaar zakte en sindsdien in laag bewustzijn thuis leeft. Joël Veltman vindt het mooi dat hij bij Brighton & Hove Albion elke wedstrijd een eerbetoon kan brengen aan Nouri.

"Ik kon kiezen, als nieuweling bij Brighton. Mijn nummer bij Ajax, 3, was vrij. Ik twijfelde tussen 3 en 34, en dacht: nieuw hoofdstuk, speciaal gevoel. Wie wilde weten waarom ik zo'n hoog nummer koos, heb ik het uitgelegd", vertelt Veltman aan de Volkskrant over het Nouri-nummer. "Elke keer als ik mijn shirt aantrek, denk ik aan hem, dankbaar om te mogen voetballen. Ik zat op de bank toen het gebeurde in Oostenrijk. De helikopter die hem naar het ziekenhuis vervoerde, landde 20 meter bij ons vandaan."

Door met rugnummer 34 te spelen, kan hij week in week uit een eerbetoon brengen aan zijn oud-ploeggenoot. De herinneringen na het noodlottige incident staan nog altijd in het geheugen van de international gegrift. "Later waren we met de selectie bij zijn ouders huis, toen het plein volliep en zijn vader Mohammed in die open auto stond. Allemaal supporters bij elkaar: donker, wit, PSV, Ajax, Feyenoord. Precies zoals Nouri was. Verbindend."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen