PEC Zwolle zwaait negental uit: "Ondergaan metamorfose"

29 maart 2021, 15:56

De selectie van PEC Zwolle zal er komend seizoen behoorlijk anders uitzien dan dit voetbaljaar het geval is. De club uit Overijssel is van plan om de spelersgroep flink aan te passen en neemt zodoende afscheid van negen spelers.

De overeenkomsten met Mike van Duinen, Xavier Mous, Reza Ghoochannejhad, Thomas Lam, Virgil Misidjan, Jesper Drost, Clint Leemans, Marc-Olivier Doue en Nigel Bertrams worden om uiteenlopende redenen niet verlengd, meldt PEC. Daarnaast wordt er in principe ook afscheid genomen van Thomas Buitink, Immanuel Pherai, Benson Manuel en Slobodan Tedic. Dat viertal wordt dit seizoen gehuurd door PEC.

De club meldt overigens dat Mike Hauptmeijer wel bij PEC blijft. De optie in zijn contract is gelicht, waardoor hij nu tot 2022 vastligt. Met captain Bram van Polen is de club nog in gesprek om zijn aflopende contract te verlengen. Technisch manager Mike Willems geeft tekst en uitleg. "Onze selectie ondergaat komende zomer een metamorfose. Deze keuze wordt bewust gemaakt omdat we samen met de nieuwe trainer voor een frisse start gaan. Om de transformatie kracht bij te zetten dienen we nu eerst van deze spelers afscheid te nemen, waarmee we in ons salarishuis ruimte creëren. Van de vertrekkende spelers waren we met Virgil Misidjan en Benson Manuel graag verder gegaan, alleen is dat op dit moment financieel onhaalbaar gebleken. Met Slobodan Tedic en Manchester City zijn we in gesprek en verwacht ik wel tot een nieuwe overeenkomst te komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen