De Boer wil aan het doelsaldo werken: "Minimaal vijf keer scoren"

29 maart 2021, 13:22   Bijgewerkt: 29 maart 2021, 13:28

Veel doelpunten, dat is wat bondscoach Frank de Boer dinsdagavond van het Nederlands elftal verlangt tegen Gibraltar. Op de Britse rots moet er aan het doelsaldo gewerkt worden. Dat betekent echter niet dat De Boer een ultra-aanvallend team het kunstgrasveld in Gibraltar op stuurt.

Het lukte Oranje zaterdag niet om het doelsaldo een flinke boost te geven. Letland werd in de Johan Cruijff ArenA met slechts 2-0 verslagen. Gibraltar moet op een grotere nederlaag worden getrakteerd, vindt De Boer. "Tegen Letland was 2-0 gezien de kansen die we hebben gehad eigenlijk niet een goede uitslag. We hadden minimaal zeven keer moeten scoren. Als je zoveel kansen creëert, moet je er meer maken. Als het stroever loopt, moet je misschien tevreden zijn met minder", vertelde De Boer op de persconferentie richting het WK-kwalificatieduel tegen Gibraltar.

"Noorwegen won met 0-3 van Gibraltar en Montenegro met 4-1. Wij hopen meer goals te maken. We moeten het tempo hoog houden en ze niet op adem laten komen", aldus De Boer, die concreet noemde hoeveel doelpunten hij wil zien van zijn ploeg. "We moeten minimaal vijf keer scoren en het liefst vaker. Met de kansen die we krijgen moeten we beter omgaan. Als we weer zoveel kansen krijgen, ben ik tevreden. Dan weet ik zeker dat we het geluk ook wat meer aan onze kant hebben."

Hoewel Oranje vaak wil scoren, zal De Boer niet meer aanvallers het veld in sturen dan tegen Letland. " Als je meer spelers voorin hebt, wil dat niet zeggen dat het makkelijker wordt. De ruimtes worden dan alleen maar kleiner. De tegenstander moet je lokken en via snelle combinaties de ruimtes vinden. Ik geloof niet dat je met extra mensen voor meer gaat creëren", vervolgde De Boer. "Als je links- een rechtsback alleen maar op de buiten spelen, zijn het dan verdedigers of aanvallers? In het huidige voetbal moet je veel beweging hebeben. Het is niet zo dat zo dat eeen buitenspeler zomaar een mannetje voorbijgaat, dat gaat vaak met combinaties met bewegende mensen eromheen."

Snel op voorsprong komen is belangrijk, weet De Boer. "Als je snel de 0-1 en 0-2 maakt, ebt het geloof bij de tegenstander weg. Dan gaan de koppies hangen terwijl je er zelf energie van krijgt en gaat geloven in een grote uitslag", zei de bondscoach, die over een volledig fitte groep beschikt. "Na twee intense wedstrijden, een korte reisperiode en veel reizen zijn de spelers wat vermoeid, maar ze zijn zo gebouwd dat ze daar goed tegen kunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen