Versterkt Suriname maakt indruk: "Het is direct één groep"

29 maart 2021, 11:39

Suriname is de jacht op een WK-ticket uitstekend gestart. Door de invoering van het sportpaspoort beschikte bondscoach Dean Gorré deze interlandperiode voor het eerst over Nederlandse voetballers met een Surinaamse achtergrond. Met het versterkte elftal won Suriname overtuigend van de Kaaimaneilanden (3-0) en Aruba (6-0).

"Hier heb ik meer dan tweeënhalf jaar naartoe gewerkt. Het is fantastisch dat het allemaal is gelukt. We beleven een geweldig mooie week. Dit is zoet van smaak", vertelt Gorré in een interview met De Telegraaf. "We zijn van een amateurteam naar een profteam gegaan. Het verschil in kwaliteit is enorm. De manier waarop de jongens met elkaar omgaan is fantastisch. We hebben hier nu zeventien profs gehad en die gaan zo positief om met de dertien jongens die vanuit Suriname zijn gekomen. Het is direct één groep. Heel mooi om mee te maken."

De weg naar het WK is nog lang voor Suriname. Allereerst moet het land zijn poule met vijf landen winnen. Daarna wachten play-offs tegen een andere groepswinnaar. De drie winnaars van de play-offs plaatsen zich voor een competitieronde met Mexico, de Verenigde Staten, Jamaica, Honduras en Costa Rica, waarvan de beste drie zich rechtstreeks plaatsen voor het WK.

"In de volgende interlandperiode in juni spelen we thuis tegen Bermuda en vervolgens uit tegen Canada. Bermuda is een lastige horde, maar zou op papier te doen moeten zijn. En tegen Canada, een van de toplanden in onze kwalificatiezone, wordt het heel interessant om te zien waar we staan. Ik kijk er nu al weer naar uit om met deze groep naar die interlands toe te werken", besluit Gorré.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen