Duitsland en Italië blijven foutloos in WK-kwalificatie

28 maart 2021, 22:41

Duitsland en Italië doen vooralsnog wat ze moeten doen in de kwalificatie voor het WK van 2022. De twee toplanden maakten geen fout in de openingswedstrijd en konden ook in het tweede duel drie punten bijschrijven. Italië was in groep C met 0-2 te sterk voor Bulgarije en in groep J won Duitsland met 0-1 bij Roemenië.

Duitsland is de gedoodverfde favoriet in groep J en maakte die status afgelopen woensdag al waar met een simpele 3-0 zege op IJsland. Veelzeggend is dat de voornaamste concurrent van de Duitsers voorlopig Armenië is, dat in de eerste wedstrijden won van Liechtenstein en IJsland. Kortom: als de ploeg van Joachim Löw doet wat het moet doen, plaatst het zich zonder moeite voor het WK in Qatar.

Een ruime zege zoals tegen IJsland zat er voor de Duitsers dit keer echter niet in. Dat kwam onder meer door een sterk optreden van de Roemeense doelman Florin Nita, in clubverband spelend voor Sparta Praag. Met acht reddingen in totaal hield hij de Roemenen een aantal keer knap op de been. Heel veel had hij er echter niet aan, want in de zeventiende minuut werd hij toch één keer geklopt door Serge Gnabry. De Bayern-aanvaller tikte binnen na een erg goede assist van Kai Havertz.

Het bleek het enige doelpunt van de wedstrijd. Waar Duitsland maar niet tot scoren kwam, kreeg Manuel Neuer aan de andere kant überhaupt niet veel te doen. In de slotfase werd het wel nog even gevaarlijk, maar Nicolae Stanciu kreeg zijn poging niet binnen de palen. Duitsland boekte een zakelijke zege, waarmee het aan kop blijft in groep J. Dinsdag wacht de laatste wedstrijd van deze interlandperiode, thuis tegen Nederlands EK-opponent Noord-Macedonië. 

Bulgarije - Italië 0-2

Italië ontpopt zich met de interland meer tot gevaarlijke outsider voor de EK-titel komende zomer. Ook Bulgarije had geen antwoord op de succesformatie van Roberto Manchini, die alweer voor de twintigste wedstrijd op rij ongeslagen bleef. De laatste nederlaag? Die dateert van oktober 2018, toen Portugal in de Nations League met 1-0 te sterk was.

Tegen Bulgarije gaf Italië de sterk gestarte WK-kwalificatiecampagne een goed gevolg. Nadat er donderdag al met 2-0 werd gewonnen van Noord-Ierland, was Italië zondagavond de baas in Bulgarije. Kort voor rust opende Andrea Belotti de score vanaf elf meter. Het was invaller Manuel Locatelli die zijn land tien minuten voor tijd op rozen schoot. Daarmee is Italië na twee speelronden samen met Zwitserland koploper van groep C.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen