NAC deelt De Graafschap enorme dreun uit in titelstrijd

28 maart 2021, 23:12

NAC Breda heeft drie uiterst kostbare punten bijgeschreven in strijd om promotie naar de Eredivisie. In eigen huis waren de Bredanaars met 3-1 te sterk voor De Graafschap, waardoor het steeds meer mag gaan dromen van het Eredivisie-ticket. De Doetinchemse bezoekers slaagden er niet in te profiteren van de misstap van de grootste concurrent. 

Zeldzaam. Dat is misschien wel het beste stempel dat op de nederlaag van SC Cambuur op bezoek bij Roda JC past. Vrijwel nooit laat de ongenaakbare koploper zich verrassen, waardoor het comfortabel op weg leek naar de titel in de Keuken Kampioen Divisie. De domper in Kerkrade werd echter niet verzilverd door voornaamste concurrent De Graafschap. De ploeg van Mike Snoei leed een pijnlijke nederlaag bij NAC, dat de weg omhoog heeft ingeslagen.

Al vanaf minuut één liep De Graafschap achter de feiten aan. Robin Schouten opende kort na het beginsignaal de score, vooral dankzij een ongekende blunder van Rody de Boer. Het schot van Schouten leek naast te gaan, maar werd verrassend in het eigen doel gepromoveerd door De Boer. Ook op de treffers van Colin Rosler en Mounir El Allouchi had de sluitpost na rust geen antwoord. Dat was met name bij de goal van El Allouchi geen schande. De middenvelder pegelde de bal een kwartier voor tijd tegen de touwen.

Kansloos was De Graafschap overigens niet, want het was uitgerekend Ralf Seuntjens die de Doetinchemse hoop met de 1-1 nog nieuw leven inblies. De 'Seun of God' maakt na dit seizoen de even pikante als veelbesproken overstap naar de Bredanaars, maar mocht van trainer Mike Snoei alsnog in de basis beginnen. De voormalig captain betaalde dat vertrouwen na elf minuten terug met een goal.

Een goed resultaat leverde dat niet op, waardoor het verschil met koploper SC Cambuur zes punten blijft. NAC Breda ontpopte zich tot dé winnaar van het weekend, nadat concurrenten Cambuur, De Graafschap én Almere City tegen een nederlaag aanliepen. NAC steeg daardoor naar de derde plaats en kan plek twee inmiddels ruiken: de voorsprong van De Graafschap bedraagt nog slechts twee punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen