Botman verwacht geen salonremise ten koste van Jong Oranje

28 maart 2021, 21:42

De gelijke spelen in de eerste twee EK-wedstrijden van Jong Oranje leveren een ingewikkelde laatste speelronde op. Zo kan Nederland ook bij winst op Hongarije naast een knock-outplek grijpen, wanneer de wedstrijd tussen Duitsland en Roemenië in een gelijkspel van 2-2 of hoger eindigt. Dat de twee landen het op een akkoordje zullen gooien, verwacht verdediger Sven Botman niet.

"We staan er als groep nog steeds positief in", vertelde Botman aan de NOS over de kansen van Jong Oranje. "We hebben nog steeds het geloof dat we het gaan halen. Natuurlijk is het een beetje afhankelijk van de andere wedstrijd. De kans dat het 2-2 of hoger wordt is aanwezig, maar is niet zo groot. We hopen gewoon dat het resultaat onze kant op valt en wij moeten gewoon zorgen dat we winnen."

Waar Duitsland en Roemenië bij een 2-2 beiden door zijn, kan die wedstrijd op een salonremise uitlopen ten koste van Oranje. "De kans is er", erkende Botman. "Maar het lijkt me niet dat ze bewust op 2-2 gaan spelen. Als er eentje dan toch verliest, is het voor hen ook gelijk klaar. Het lijkt me sterk dat dat wordt afgesproken. Ik denk ook niet dat dat legaal is. We hebben het niet in eigen hand, dus we moeten maar hopen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen