'Kroos hangt na EK interlandschoenen aan de wilgen'

28 maart 2021, 21:01

Toni Kroos trekt na het EK van komende zomer de stekker uit zijn interlandloopbaan. De 31-jarige middenvelder, die zich in 2014 tot wereldkampioen kroonde met Die Mannschaft, wil zich volledig focussen op zijn club en kan dat niet meer combineren met de interlandavonturen. De middenvelder van Real Madrid is momenteel in Spanje in de race om de landstitel.

Dat meldt BILD. Voor Duitsland is daarmee het tweede afscheid van een ervaren rot in korte tijd aanstaande. Eerder deze maand maakte bondscoach Joachim Löw bekend na dit EK te stoppen, nadat hij liefst zestien jaar voor de groep heeft gestaan. Löw nam eerder al afscheid van ervaren spelers als Jerome Boateng, Mats Hummels en Thomas Müller.

Daarmee blijft er steeds minder over van het elftal dat in 2014 de landstitel won. Kroos was destijds basisspeler. De middenvelder van Real Madrid staat op 101 interlands, waarin hij zeventien keer trefzeker was. Zondagavond is Kroos niet van de partij tegen Roemenië. De controleur kampt met fysieke klachten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen