Denemarken volgt 'Football Supports Change'-statement Oranje

28 maart 2021, 19:15   Bijgewerkt: 28 maart 2021, 19:29

Denemarken heeft zondagavond het voorbeeld van het Nederlands elftal gevolgd. Als statement tegen de misstanden in Qatar kwamen de Denen in speciale shirts het veld op, met daarop dezelfde tekst als die van Oranje: 'Football Supports Change'. 

Noorwegen en Duitsland waren woensdagavond de eerste ploegen die van zich lieten horen, ook door middel van speciale shirts. In de tweede wedstrijd volgde een nieuw statement van de Noren, met de oproep aan andere landen om zich ook uit te spreken. Oranje deed dat op dezelfde avond met shirts met de tekst 'Football Supports Change'. Diezelfde tekst was te lezen op de Deense shirts voorafgaand aan de wedstrijd tegen Moldavië. Daarmee is Denemarken het vierde land dat een statement heeft gemaakt. 

Overigens heeft Amnesty International eerder al gereageerd op de actie van Oranje. 'Mooi begin jongens, maar er is meer nodig. Laat de FIFA weten dat zij meer moeten doen tegen de uitbuiting van arbeidsmigranten in Qatar. Dus zouden jullie voor échte verandering ook onze petitie willen tekenen en delen', riep de mensenrechtenorganisatie op. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen