Cambuur doet zichzelf tekort en lijdt zeldzame nederlaag

28 maart 2021, 19:57

SC Cambuur heeft zichzelf in strijd om de titel in de Keuken Kampioen Divisie een slechte dienst bewezen. Op de dag dat de concurrentie elkaar treft, verloor de koploper op bezoek bij Roda JC met 2-0. Daardoor moet het vrezen dat De Graafschap dichterbij komt.

Nee, tot paniek zal de vrij zeldzame nederlaag van Cambuur op bezoek in Limburg niet lijden. De Graafschap kan het verschil met een zege op mede-concurrent NAC Breda zondagavond verkleinen tot drie punten, terwijl de voorsprong op nummer drie Almere City nog altijd acht punten bedraagt. De bovenste twee ploegen verzekeren zich aan het einde van de rit van het Eredivisie-schap.

Toch zal de nederlaag op bezoek bij de middenmoter hard aankomen in Leeuwarden, al is het maar omdat ermee een einde komt aan een ijzersterke serie. De laatste nederlaag? Die dateerde van begin januari, toen FC Volendam met 0-1 te sterk was. Liefst tien duels op rij bleef Cambuur sindsdien ongeslagen, waardoor het zonder problemen op weg leek naar de titel.

Een middag vol pech leidde echter de nederlaag in. Erik Falkenburg kreeg voor rust de bal fortuinlijk voor de voeten, waardoor hij de score kon openen. Ook de tweede goal van Roda ging met veel geluk gepaard. Een afstandschot van Niek Vossebelt werd van richting veranderd door Patrick Pflücke, waardoor doelman Sonny Stevens kansloos was. Juist in de fase daarvoor was Cambuur met afstand de betere partij en leek het op weg naar de gelijkmaker. Daar mocht het tot het eindsignaal dankzij de aansluitingstreffer van topscorer Robert Mühren nog op hopen, maar Roda hield de deur achterin gesloten. Het was invaller Kees Luijckx die Roda in minuut 89 uit een hoekschop naar de beslissende 3-1 schoot.

Concurrenten De Graafschap en NAC Breda zullen bloed ruiken. Zij staan om 20.00 uur tegenover elkaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen