Onrust bij Ierland na verlies tegen voetbaldwerg Luxemburg

28 maart 2021, 13:30

Het werd zaterdag een dramatische dag voor Ierland in de WK-kwalificatie. Op eigen veld werd er namelijk met 0-1 verloren van voetbaldwerg Luxemburg, het land waartegen Ierland voorheen nog nooit punten verspeelde. Ondanks de verrassende nederlaag vreest bondscoach Stephen Kenny niet voor ontslag.

Eerder deze week verloor Ierland ook al bij Servië, waardoor het WK nu al onhaalbaar lijkt voor het land. Gezien het feit dat Ierland twee van de komende zes wedstrijden tegen Portugal speelt, nemen de zorgen toe bij Ierland. Toch vreest Kenny niet voor ontslag, zo liet hij weten na de verliespartij. "Nee, dat doe ik niet", zei hij.

Hoe Ierland kon verliezen tegen Luxemburg, was een raadsel voor de trainer. Toch probeerde hij met een verklaring te komen. "Wij waren de betere, maar creëerden niet goed. We zijn zeer teleurgesteld door dit resultaat. Dit is een stap terug in onze ontwikkeling. Ik zoek geen excuses, maar feit is wel dat sommige spelers het moeilijk vonden om twee wedstrijden in drie dagen te spelen."

"Toch hadden we meer kansen bij elkaar moeten spelen", zei Kenny, die sinds april 2020 bondscoach is van Ierland. "We zijn erg teleurgesteld en weten dat het niet goed genoeg was."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen