Geschorste Steijn en besmette assistent Visser afwezig bij kraker

28 maart 2021, 11:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda mist enkele spelers door de interlandperiode, maar kan ook niet beschikken over enkele trainers. Maurice Steijn mag door een schorsing niet op de bank plaatsnemen end daarnaast is assistent Hans Visser niet van de partij door een coronabesmetting. Vervelend, zegt Steijn.

"Edwin de Graaf en Gabor Babos zullen het met z'n twee moeten doen", vertelt hij aan BN De Stem. NAC staat vierde en kan bij winst op De Graafschap zondag in punten gelijk komen met nummer drie Almere City FC. Een overwinning zorgt er ook voor dat het gat met De Graafschap slechts twee punten meer is.

Gezien het belang van de wedstrijd baalt Steijn enorm dat hij afwezig is. "Je wil je ploeg niet in de steek laten. Je wil er bij zijn. Extra vervelend nu omdat ook Hans Visser ontbreekt vanwege een positieve coronatest. Edwin en Gabor moeten het met z'n twee doen. Maar ik geef het met een gerust hart uit handen, we denken allemaal hetzelfde over voetbal en de ploeg is voorbereid. Dat ik er niet bij ben, mag voor de spelers geen reden zijn om minder hard te werken."

Vervelend voor NAC is bovendien dat Robin Schouten, Moreno Rutten, Ramon Hendriks en Colin Rösler de enige vier fitte verdedigers zijn. "Dan ga je voorzichtig de trainingsweek in. Want van die vier waren er ook nog twee wat licht geblesseerd in het begin van de week. Daar wil je geen risico mee lopen. Je probeert te vermijden dat je overdreven hard gaat trainen met te veel partijen. Maar je moet wel op een bepaalde scherpte trainen. Ik denk dat we die balans wel hebben gevonden", stelt Steijn.

De coach leeft met vertrouwen toe naar de wedstrijd. "Dan zie je maar hoe belangrijk een brede bank is. Er staat zondagavond een uitstekend elftal en ik heb ook nog uitstekende wissels op de bank."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen