Memphis baalt van missers: "Ik verwijt het mezelf"

28 maart 2021, 10:31

Vanaf de linkerkant kon Memphis Depay tegen Letland voor veel dreiging zorgen bij Oranje, maar een doelpunt zat er niet in voor de aanvaller. Ondanks vele mogelijkheden lukte het hem maar niet om het net te vinden. Hij sprak na de 2-0 zege vanuit persoonlijk oogpunt dan ook van een frustrerende avond.

De score had volgens hem veel hoger moeten uitvallen. "Als je zoveel kansen creëert, dan wil je ze afmaken. Als dat dan niet lukt, dan is dat jammer en teleurstellend. Maar we hebben wel gewonnen en dat moesten we doen", zegt Memphis tegen de NOS. "Alleen ik baal er wel van, ja. Het is heel erg frustrerend, maar je doet er niets meer aan. Je moet gewoon door naar de volgende en dat probeerden we te doen. We hebben ze vanaf het eerste moment onder druk gezet en creëerden de kansen. Je moet ze gewoon afmaken."

Memphis zag dat het Oranje soms aan geluk ontbrak. Toch steekt de aanvaller de hand in eigen boezem. "Helaas had ik daar zelf ook een aandeel in. Die verantwoordelijk moet ik de volgende keer uitbetalen. Ik verwijt dat mezelf. Ik ben de eerste die het zegt als ik iets niet goed doe. Met mijn kwaliteiten moeten er een paar hangen, als je zulke doelpogingen krijgt. Maar ik ben blij dat andere jongens wel hebben gescoord. Het zat vandaag ook niet mee, maar ik denk dat we op basis van het spel wel de credits verdienen."

Memphis gaf onlangs aan dat hij liever in de spits staat bij Oranje, maar begon door de basisplek van Luuk de Jong tegen Letland op de linkerkant. Zijn voorkeur gaat nog steeds uit naar de spits. "Ja, dat vind ik een lekkere positie voor mij. Maar nu kreeg ik ook veel kansen vanaf links en aan de binnenkant. Waar ik sta, bepaal ik niet. Maar als ik speel, probeer ik het team te helpen. Het draait niet om mij, maar om het team."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen