Jong Oranje speelt weer gelijk, maar is nog kansrijk op vervolg

27 maart 2021, 22:56   Bijgewerkt: 27 maart 2021, 23:58

Jong Oranje heeft ook de tweede wedstrijd op het jeugd-EK niet winnend afgesloten. Het kwam tegen Jong Duitsland wederom niet verder dan 1-1. Lang leek Nederland op weg naar de zege na een onwaarschijnlijke blunder van de Duitse doelman Finn Dahmen en een goal van Justin Kluivert, maar net voor het einde maakte Lukas Nmecha nog gelijk.

Vooraf werd Jong Oranje, voornamelijk door de Nederlandse media, tot de kanshebbers voor de titel van het jeugd-EK gerekend. Wie toewerkt naar een staande ovatie, moet echter eerst zorgen dat de toeschouwers het pand niet halverwege al verlaten. Daarom moest het nu tegen de leeftijdsgenoten uit Duitsland de handen eerst zelf maar eens ineen slaan. Het gelijke spel in de openingswedstrijd tegen Jong Roemenië hadden zelfs de modernste Casio-rekenmachines niet ingecalculeerd.

Hoewel een punt zeker nog geen blijvende schade betekende, was het vertoonde spel wel een reden om de partijtjes voetvolley in te ruilen voor een dosis strafrondjes. Jong Oranje had veel de bal, maar kwam in de tweede helft niet tot één serieuze kans. Uiteindelijk mocht het de sterk keepende Kjell Scherpen zelfs nog dankbaar zijn dat het nog een puntje overhield aan deze beroerde performance. De Duitsers wonnen aan de hand van Wolfsburg-speler Ridle Baku hun eerste wedstrijd wel overtuigend met 0-3.

Erwin van de Looi was begonnen in een 4-2-2-2-opstelling en besloot na het uitvallen van Lang dus niet om Brian Brobbey of Myron Boadu naast Dani de Wit in de spits te zetten. Ook met Kadioglu bleek de kansenproductie spaak te blijven lopen. Er waren zat gemotiveerde werknemers met de juiste capaciteiten, maar als de lopende band niet werkt, wordt het een lastig verhaal. Toch kreeg Jong Oranje net voor rust werkelijk vanuit het niets dé kans om de score te openen. Koopmeiners slingerde de bal voor het doel en De Wit kopte van dichtbij tegendraads op de paal. Een actie later pakte de Oranje-captain nog een gele kaart, waardoor hij de laatste poulewedstrijd moet laten schieten.

Dat lukte lange tijd uitstekend, maar kort voor tijd kwam Duitsland met hun specialiteit op de proppen: met een late goal de tegenstander in rouw dompelen. Sven Botman liet zich veel te eenvoudig passeren en Anderlecht-speler Nmecha tikte van dichtbij de 1-1 binnen. Daardoor gaat Duitsland aan de leiding in de poule en strijden zij dinsdag tegen Jong Roemenië om de groepswinst. Als het in die wedstrijd niet gelijk eindigt, heeft Nederland genoeg aan een zege op Jong Hongarije. Bij een 0-0 of 1-1 gelijkspel in die wedstrijd moet Jong Oranje ruim winnen van de Hongaren om nog door te gaan. Spelen de Duitsers en Hongaren doelpuntrijk gelijk (2-2 of meer), dan zit het EK er voor Jong Oranje op.

Opstelling en beoordeling*

Jong Oranje: Kjell Scherpen 5; Mitchell Bakker 5, Sven Botman 5, Perr Schuurs 6, Jordan Teze 6; Teun Koopmeiners 4, Abdou Harroui 6,5; Cody Gakpo 6, Noa Lang 5,5 (22. Ferdi Kadioglu 6); Justin Kluivert 6 (78. Javairo Dilrosun -), Dani de Wit 6 (87. Brian Brobbey -).

Man of the match: Abdou Harroui

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen