Portugal geeft voorsprong uit handen op bezoek bij Servië

27 maart 2021, 22:43   Bijgewerkt: 27 maart 2021, 23:03

Portugal en Servië hebben elkaar zaterdagavond in evenwicht gehouden. De landen die moeten gaan strijden om de groepswinst in groep A van de WK-kwalificatie speelden in Belgrado met 2-2 gelijk. De bezoekers zullen daar een vervelend gevoel aan over houden, aangezien zij halverwege nog op een 0-2 voorsprong stonden. In blessuretijd werd een ogenschijnlijk zuiver doelpunt van Cristiano Ronaldo niet toegekend.

In de hoofdstad van Servië verscheen een aantal bekende namen aan de aftrap. De thuisploeg begon namelijk met Bredanaar Nemanja Gudelj in de basis, terwijl ook Ajacied Dusan Tadic en ex-Groninger Filip Kostic vanaf het begin mochten spelen. Feyenoorder Uros Spajic zat negentig minuten op de bank in het stadion van Rode Ster Belgrado. Bij de bezoekers was aanvoerder Cristiano Ronaldo natuurlijk van de partij, maar een andere Portugees trok in de eerste helft de aandacht.

Jürgen Klopp zal met een goed gevoel naar de wedstrijd hebben gekeken, aangezien Diogo Jota na elf minuten voor de 0-1 zorgde. Na een handige actie van Ronaldo en een fraaie voorzet van Bernardo Silva knikte de speler van Liverpool Portugal op voorsprong. Tien minuten voor de rust was het andermaal raak voor Jota, die dit keer een voorzet van Cédric Soares achter doelman Marko Dmitrovic knikte: 0-2. Zodoende ging Portugal met een comfortabele voorsprong aan de thee.

Dat goede gevoel was dertig seconden na de rust echter alweer verdwenen. Servië deed razendsnel wat terug via Aleksandar Mitrovic en knokte zich zo terug in de wedstrijd. Een kwartiertje later was de achterstand vervolgens helemaal weggepoetst. Een geweldige counter van de thuisploeg kende Kostic als eindstation en hij wipte de 2-2 achter goalie Anthony Lopes, die geen antwoord had op de inzet van de buitenspeler.

De Portugezen lieten het daar natuurlijk niet bij zitten en gingen op jacht naar een nieuwe voorsprong. Ronaldo had de 2-3 op zijn schoen, maar miste in kansrijke positie en enorme kans. De routinier was echter al afgevlagd vanwege buitenspel. In de slotfase kreeg Nikola Milenkovic nog een directe rode kaart vanwege een lompe overtreding op Danilo. In extremis leek Portugal alsnog te gaan winnen op Servische bodem. Een inzet van Ronaldo leek te lijn te hebben gepaseerd, maar werd door scheidsrechter Danny Makkelie niet toegekend. Ook in Servië was er geen doellijntechnologie.

Door het gelijkspel staan Servië en Portugal na twee wedstrijden allebei op vier punten. Het treffen tussen Ierland en Luxemburg eindigde in een verrassende 0-1 overwinning voor de Luxemburgers.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!