Zegereeks van België in kwalificatieduels eindigt in Praag

27 maart 2021, 22:41

België heeft voor het eerst sinds 25 maart 2017 averij opgelopen in een kwalificatiewedstrijd. Op bezoek bij Tsjechië bleven de Belgen zaterdagavond steken op een 1-1 gelijkspel. De ploeg van bondscoach Roberto Martínez mocht zelfs nog van geluk spreken dat het een punt overhield aan de wedstrijd in Praag.

Iets meer dan vier jaar geleden liet België voor het laatst punten liggen in een kwalificatiewedstrijd. Toen werd in aanloop naar het WK in Rusland gelijkgespeeld tegen Griekenland. De vijf resterende WK-kwalificatiewedstrijden werden winnend afgesloten. Twee jaar later plaatsten de Belgen zich met een foutloze status voor het EK.

Aan die knappe reeks kwam zaterdagavond een einde. België begon sterk aan de wedstrijd en creëerde ook enkele kansen, maar naarmate de wedstrijd vorderde werden de Tsjechen sterker. Dat leidde vlak na rust tot de 1-0 van Lukas Provod, die met een harde schuiver Thibaut Courtois kansloos liet. Een antwoord van België liet niet lang op zich wachten: een paar minuten na het openingsdoelpunt draaide Romelu Lukaku zijn tegenstander dol en schoot hij de gelijkmaker tegen de touwen.

België kreeg via Kevin De Bruyne nog een aardige mogelijkheid om op voorsprong te maken, maar het was Tsjechië dat de meeste aanspraak maakte op een tweede doelpunt. In de slotfase werden de Tsjechen nog een aantal keer gevaarlijk, waarbij Jan Boril de lat raakte en een inzet van Tomas Soucek van de lijn werd gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen