Gemengde gevoelens bij De Jong: "We moeten veel meer scoren"

Gemengde gevoelens bij De Jong: "We moeten veel meer scoren"

27 maart 2021 – Luuk de Jong kan zich geen wedstrijd herinneren waarin hij deel uitmaakte van een team dat zoveel kansen creëerde als zaterdag tegen Letland, maar slechts met 2-0 won. "Natuurlijk moeten we blij zijn dat we gewonnen hebben, maar we moeten kritisch op elkaar zijn. We hadden veel meer moeten scoren, dat kon iedereen wel zien."

Dat vertelde De Jong, die halverwege de tweede helft de 2-0 voor zijn rekening nam, vlak na afloop van de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland voor de camera van de NOS. Oranje ondernam in de Johan Cruijff ArenA tientallen doelpogingen, maar scoorde slechts tweemaal. "Soms heb je dat in het voetbal. Je kunt ook een pechdag hebben dat het helemaal niet wil. Gelukkig hebben we er twee gemaakt en winnen we, maar we moeten ervoor zorgen dat we ze eerder kapot spelen en de tweede en derde maken, dan is het voorbij."

Efficiënt was Oranje niet, maar het spel tegen Letland kon De Jong wel bekoren. "Er zaten hele goede aanvallen, voorzetten en combinaties tussen. Dat is positief en nemen we mee naar de volgende wedstrijd. Hopelijk schieten we er dan meer in", aldus De Jong, die vond dat het Nederlands elftal zich heeft gerevancheerd voor de nederlaag in Turkije. "Dat denk ik wel als je ziet hoe er honderd procent gegeven werd."

Na het duel met Turkije zijn er geen harde woorden gevallen. "Iedereen weet dat het niet mag gebeuren, maar het overkwam ons een beetje. Dan hoeven er geen harde woorden te vallen. Het gaat erom hoe je reageert. Dat hebben we goed gedaan", vervolgde De Jong, die in de basis startte. "Ik kan als pinchhitter fungeren, of tegen een land waartegen je veel aanvalt en in de zestien komt gevaarlijk zijn als spits. Dat heb ik vandaag laten zien."

gerelateerd