Assist en zege voor Groenen bij droomdebuut op Old Trafford

27 maart 2021, 14:31   Bijgewerkt: 27 maart 2021, 14:45

Jackie Groenen beleefde zaterdag een droommiddag met Manchester United. Omdat de mannen door de interlandbreak niet in actie komen, mocht de vrouwenploeg voor het eerst in de clubgeschiedenis op Old Trafford spelen. Daar won het met 2-0 van West Ham United, onder meer dankzij een fraaie assist van Groenen.

"Een droom die uitkomt", zo noemde Groenen het spelen op Old Trafford voorafgaand aan de wedstrijd. De Nederalndse speelster maakte in 2019 de overstap naar Manchester United, een club die ze van kinds af aan al een warm hart toedraagt. Om die reden was het spelen in het karakteristieke stadion van de club dan ook een droom voor Groenen.

Dat die droom in vervulling kwam was al bijzonder, maar de manier waarop is dat helemaal. Groenen kon zelf belangrijk zijn bij de 2-0 zege door een briljante assist op de tweede treffer. Een slim steekballetje tussen twee tegenstanders door stelde ploeggenoot Christen Press in de gelegenheid om binnen te schieten. Eerder had Lauren James - de zus van Chelsea-verdediger Reece James - de openingstreffer al binnengekopt. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen