Ten Hag looft voorbeeldige mentaliteit van Álvarez en Martínez

Ten Hag looft voorbeeldige mentaliteit van Álvarez en Martínez

27 maart 2021 – Voor Erik ten Hag en zijn Ajax kan het een heel mooi seizoen gaan worden. De Amsterdammers liggen op titelkoers, staan in de finale van de beker en doen ook in de Europa League nog atlijd mee. "We zitten in de positie om alles te winnen, maar we hebben nog niks. Alle energie moet in de finales, om het zilverwerk ook over de streep te trekken", was Ten Hag duidelijk.

Als het de huidige vorm weet vast te houden, komt dat wel goed voor de Amsterdammers. Ajax is 23 wedstrijden op rij ongeslagen verloor in 2021 in alle competities nog geen enkele wedstrijd. "Het is een prachtige reeks, alleen het zegt niet zoveel", aldus Ten Hag. "Uiteindelijk gaat het erom om titels te winnen. Wij hebben ons in de positie gemanoeuvreerd om die te winnen. Dat is natuurlijk prachtig. Het moet energie geven, als je in de gelegenheid bent om nog voor drie titels te gaan."

In zijn gesprek met ESPN was Ten Hag ook lovend over Edson Álvarez en Lisandro Martínez. Zo is eerstgenoemde een steeds belangrijkere rol gaan spelen voor de ploeg. "Hij heeft aanpassing nodig gehad in Amsterdam, ook aan de speelstijl. Hij omarmt dat steeds beter en wat hij vooral toevoegt is het gif. Die absolute wil om duels te winnen, nooit opgeven. Dat slaat over naar andere spelers, waardoor het geheel sterker wordt. Hij heeft wat dat betreft een heel grote inbreng."

Zowel Álvarez als Martínez heeft in de periode waarin de twee weinig speelden mentaliteit getoond. "Dat is een voorbeeld voor andere spelers die ook wel eens in die situatie zitten. Ze waren niet blij, teleurgesteld, maar op het trainingsveld heb je dat maar zelden kunnen merken. Natuurlijk hebben ze hun momentjes gehad, maar bijna altijd stonden ze met de volle honderd procent overgave op het veld. Op het moment dat het team ze nodig had, stonden ze er."

gerelateerd