Sparta
0 – 0
SC Cambuur

Tagliafico neemt het op voor Pratto: "Niet zijn kwaliteiten"

Tagliafico neemt het op voor Pratto: "Niet zijn kwaliteiten"

27 maart 2021 – Lucas Pratto heeft een heldenstatus in Argentinië, maar slaagde bij Feyenoord vooralsnog niet. In de Argentijnse media kon de van River Plate gehuurde spits rekenen op steun uit onverwachte hoek. Ajax-verdediger Nicolas Tagliafico gaf een verklaring voor de moeizame periode van de Argentijnse spits in Rotterdam.

Dat Pratto - in zijn thuisland een grote naam - in Nederland niet slaagt, wekte verbazing in Argentinië. Om die reden werd Tagliafico door TyC Sports om een verklaring gevraagd. "Nederland heeft veel goede aanvallers voortgebracht. De manier van spelen past misschien niet bij Pratto", begon de Ajacied. "Bij Feyenoord spelen ze over het algemeen met een spits van mijn lengte", doelde hij op Bryan Linssen. "Niet met iemand die sterk is in de zestien. Ze hebben aanvallers die naar buiten komen te spelen. Daar liggen niet Lucas' kwaliteiten."

Tagliafico wees op de verschillen tussen voetbal in Argentinië en in Europa. "In Europa is het spel erg snel. Het draait om de veldbezetting en tactische benadering van een wedstrijd. In Argentinië gaat het puur om drukzetten, duels aangaan en veel lopen. Hier speel je meer georganiseerd en meer als team. Je moet zowel aanvallen als verdedigen." Dat verschil merkte de back ook toen hij voor het eerst werd opgeroepen voor het nationale elftal. "De spelers die al langer in Europa speelden, speelden in een hoger tempo en waren beter op elkaar ingespeeld. Dat neem je allemaal mee wanneer je hier tegen de besten van de wereld speelt."

gerelateerd