Bondscoach Marokko mist toewijding bij zijn ploeg

Bondscoach Marokko mist toewijding bij zijn ploeg

27 maart 2021 – Hoewel het al zeker was van plaatsing voor de Afrika Cup, was bondscoach Valil Halilhodzic niet te spreken over de matige, doelpuntloze wedstrijd van Marokko tegen Mauritanië. Na afloop kregen zijn sterkhouders - onder wie dus ook Hakim Ziyech - er flink van langs. "Sommige jongens moeten echt een stuk meer laten zien als ze voor de  nationale ploeg spelen. Vooral qua toewijding."

"Veel dingen bevielen me vandaag niet", begon Halilhodzic, geciteerd door journalist Hanif Berkane. "Het is een groep met veel individuele kwaliteit, maar als collectief zal het veel beter moeten." De Bosnische trainer stelde dat Mauritanië, tegen wie Marokko thuis ook al 0-0 speelde, de punten in die wedstrijden verdiende. "Ze bezorgden ons problemen. Thuis hadden wij grote kansen, maar vandaag niets. Zij toonden veel meer inzet dan mijn spelers."

Halilhodzic erkende dat ook de slechte grasmat een rol speelde, maar wees vooral naar zijn team. "Mauritanië toonde meer wil, vastberadenheid en passie dan wij. Ik ben teleurgesteld in de houding van mijn spelers." Ondanks het teleurstellende resultaat is Marokko wel zeker van groepswinst. Met nog één wedstrijd te spelen staat de ploeg van onder meer Ziyech, Oussama Tannane en Zakaria Aboukhlal op elf punten, vijf meer dan nummer twee Mauritanië. 

gerelateerd