Portugal
0 – 0
Zwitserland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Wit voelt extra druk na gelijkspel tegen Roemenië

De Wit voelt extra druk na gelijkspel tegen Roemenië

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

27 maart 2021 – De tweede wedstrijd in het EK Onder 21 is al cruciaal voor Jong Oranje. Na een teleurstellend gelijkspel tegen Roemenië (1-1) is een goed resultaat nodig om zicht te houden op de knock-outfase. Uitgerekend Duitsland is daarin de tegenstander. "Het heeft natuurlijk een heel andere lading dan andere wedstrijden", weet Dani de Wit. "Nederland - Duitsland is gewoon een topaffiche waar iedereen naar uitkijkt."

De Wit erkende dat het puntverlies tegen Roemenië voor extra druk op deze wedstrijd zorgt. "Misschien wel. Als je nu met drie punten had gestaan, ga je met een iets lekkerder gevoel deze wedstrijd in. Nu weet je dat je een resultaat móét halen. Dat kan eventueel een gelijkspel zijn, maar we gaan vol voor de drie punten. Dan zet je een goede stap in de groep", zei hij in gesprek met de officiële kanalen van Oranje.

De middenvelder weet wat er tegen Duitsland beter moet dan afgelopen woensdag. "Vooral het positiespel. Ik denk dat het drukzetten heel goed was, maar voetballend was het vaak niet goed genoeg en waren we slordig op onnodige momenten. Dat moet beter. We weten ook dat we beter kunnen. Dat hebben we de hele kwalificatie laten zien, maar dat moet er nu nog uitkomen."

Blessure
Voor De Wit zelf was het nog even de vraag of hij het EK wel zou halen. Nadat hij met tien goals en één assist in zeven wedstrijden erg belangrijk was in de kwalificatie voor het toernooi, moest AZ de middenvelder enkele maanden missen door een blessure. "Ze hadden in eerste instantie voorspeld dat het drie tot vier maanden zou duren. Dat zou krap worden. Gelukkig heb ik het sneller kunnen doen en ben ik nu fit." Het EK was een extra motivatie in zijn herstel. "Zeker, ik wilde heel graag naar dit toernooi toe, zeker omdat we zo hard hebben gewerkt om dit te bewerkstelligen. Het doel was natuurlijk wel om hier te staan."
Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd