Advocaat Onana: "Moet je hem alle contact ontzeggen?"

26 maart 2021, 22:02   Bijgewerkt: 26 maart 2021, 23:09

Dolf Segaar is de advocaat die zich bezighoudt met de dopingzaak van Andre Onana. In gesprek met het Noordhollands Dagblad doorliep hij de zaak nog eens. Daarbij vertelde hij onder meer dat het nog onduidelijk is hoe de procedure bij het internationale sporttribunaal CAS verder zal verlopen. "We wachten in spanning uit."

"De dopingregels zijn voor alle sporten min of meer gelijk en zijn duidelijk: bij een positieve test ben je 'aansprakelijk door bevinding' en krijg je een straf, tenzij  men vindt dat er geen enkele fout is gemaakt door de sporter", vervolgde Segaar. "Dat komt nagenoeg niet voor. En dus is Onana, in afwachting van ons hoger beroep, geschorst voor een jaar."

Toch ziet hij ruimte voor versoepeling. "Waar ik moeite mee heb, is wat die straf inhoudt. Onana mag momenteel geen wedstrijden spelen en ook niet trainen met het team bij Ajax. Hij mag zelfs geen kopje koffie samen drinken. Deze regel, dat je buiten de competitie ook niet aan deze andere zaken mag deelnemen, zou naar mijn mening alleen moeten gelden voor mensen die te kwader trouw zijn."

"Lance Armstrong had een heel dopingprogramma om zich heen gebouwd", haalde Segaar aan als voorbeeld. "In dit geval zijn echter alle partijen het erover eens dat er sprake was van een 'vergispilletje'. Hij is per ongeluk en zonder bijbedoelingen de fout in gegaan. Moet je iemand dan alle contact ontzeggen?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen