Al geplaatst Marokko speelt met minimale inspanning gelijk

Al geplaatst Marokko speelt met minimale inspanning gelijk

26 maart 2021 – In een weinig boeiende wedstrijd heeft Marokko vrijdagavond doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Mauritanië. De ploeg was eerder op de dag zonder te spelen al zeker van plaatsing voor de Afrika Cup, waardoor de vijfde kwalificatiewedstrijd slechts nog een formaliteit was. 

Veel stond er in Mauritanië niet meer op het spel voor Marokko. Door het 2-2 gelijkspel tussen Burundi en de Centraal Afrikaanse Republiek van eerder op de dag was de ploeg al zeker van plaatsing voor de Afrika Cup, die volgend jaar in januari en februari zal plaatsvinden. Marokko begon aan de wedstrijd als koploper met tien punten en kon met nog twee wedstrijden alleen door Mauritanië zelf (vijf punten) nog ingehaald worden. Omdat de eerste twee ploegen zich kwalificeren voor het eindtoernooi, was dit duel dus slechts een formaliteit.

Dat was dan ook af te zien aan het spelbeeld. In de gehele wedstrijd schoot Marokko slechts vier keer, waarvan twee poging op doel. Daarmee presteerde het nog altijd beter dan de thuisploeg met slechts één poging (niet op doel). 0-0 was dan ook een logische uitslag, waar de Marokkanen niet van wakker zullen liggen. Hakim Ziyech begon overigens in de basis en werd na 88 minuten vervangen. Eredivisiespelers Oussama Tannane en Zakaria Aboukhlal werden negentig minuten lang op de bank gehouden. Wel was er een invalbeurt voor Sofyan Amrabat. 

gerelateerd